บ้า… ก็บ้ารัก (Crazy About Her)

222

Adri เป็นนักข่าวที่ประสบความสำเร็จในนิตยสารบันเทิง ในตอนกลางคืนกับเพื่อน ๆ เขาได้พบกับคาร์ล่าซึ่งเป็นคนที่มีนิสัยเป็นธรรมชาติและหุนหันพลันแล่น เธอหลอกล่อให้เขายืนหนึ่งคืนและยืนยันว่าพวกเขาจะไม่มีวันได้เจอกันอีก พวกเขาไปที่โรงแรมแห่งหนึ่งซึ่งพวกเขาพลาดงานรับจัดงานแต่งงานและมีเซ็กส์ในชุดเจ้าสาวก่อนที่คาร์ลาจะจากไปอย่างกะทันหัน

เอดรีซึ่งตอนนี้ถูกคาร์ล่ากัดแล้วยืนยันที่จะตามหาเธอ เขาถูกพาไปโรงพยาบาลโรคจิตซึ่งเขาเห็นว่าคาร์ลาเป็นคนไข้ คิดว่าเธอมีความสุขที่ได้พบเขาเช่นกัน Adri วางแผนที่จะได้รับหมายเลขของเธอโดยการเข้ารับการรักษาเนื่องจากไม่อนุญาตให้ผู้เยี่ยมชมที่ไม่ได้ร้องขอ เมื่อเข้าไปข้างในเขาพบคาร์ล่าอีกครั้ง แต่เธอตกใจและโกรธเมื่ออยู่ต่อหน้าเขา อาเดรีไม่พอใจพยายามจะจากไป แต่เจ้าหน้าที่ก็หยุดเขาเพราะคิดว่าเขาป่วยทางจิตจริงๆ เขาอ้างว่าเขาเป็นนักข่าวและการรับเข้ามาของเขาเป็นเพียงแค่บทความเท่านั้น แต่พวกเขาไม่เชื่อเขา เพื่อนของ Adri พยายามจะพาเขาออกไปโดยไม่มีประโยชน์ ก่อนที่เธอจะจากไปเขาเขียนบทความที่ดูหมิ่นเกี่ยวกับโรงพยาบาลโรคจิตเพื่อส่งให้เจ้านายของเขาฟัง

เมื่อรู้ว่าเขาต้องการหลบหนีซาอูลเพื่อนร่วมห้องผู้ป่วยจิตเภทผู้ใจดีของ Adri อธิบายว่าพร้อมกับการปรับปรุงพฤติกรรมวิธีเดียวที่จะออกคือการเป็นมิตรกับผู้ป่วยรายอื่นเนื่องจากการประเมินโดยเพื่อนมีบทบาทในการปล่อยตัว Adri พบกับคนอื่น ๆ รวมถึง Martha ที่มีอาการซึมเศร้าเนื่องจาก Tourette’s, Victor ที่มี OCD และ Tina ซึ่งเป็นโรคประสาทหลอน มาร์ธามีความสนใจอย่างมากกับวิคเตอร์ แต่ก็ไม่ปลอดภัยที่จะบอกเขาเพราะสำบัดสำนวนของเธอ Adri เสนอที่จะช่วยมาร์ธารวบรวมความกล้าที่จะสารภาพความรู้สึกของเธอ ในทางกลับกันเขาคาดหวังการประเมินที่ดีจากพวกเขา

ซาอูลขอให้เอดรีแกล้งทำเป็นหมอทั้งคู่เมื่อลูกสาวคนเล็กมาเยี่ยมพ่อเลี้ยงไม่เห็นด้วยกับความผิดปกติของเขา ในขณะที่สวมรอยเป็นหมอ Adri ได้ประกันตัวคาร์ล่าที่ไม่สบายใจออกจากการเยี่ยมเยียนของพ่อแม่ อย่างไรก็ตามเธอยังคงปฏิบัติต่อเขาอย่างเย็นชา ในที่สุด Adri ก็โน้มน้าวให้มาร์ธาหลอกล่อวิคเตอร์ด้วยรถกระบะซึ่งล้มเหลวจนกระทั่งคาร์ล่าก้าวเข้ามาและบอกให้เธอยอมรับความรู้สึกของเธออย่างตรงไปตรงมาซึ่งก็ไปได้ดี คาร์ล่าเปิดเผยกับเอเดรียว่าเธอเป็นไบโพลาร์ เธอมีตอนที่รู้สึกสบายใจอย่างมากที่เธอทำสิ่งต่างๆเพื่อความสนุกสนานโดยไม่คิดถึงผลที่ตามมาเหมือนคืนที่พบกัน นอกจากนี้เธอยังมีอาการซึมเศร้าอย่างรุนแรงและอารมณ์แปรปรวนบ่อยๆ

ซาอูลเสียใจอย่างมากที่พบว่าอดีตสามีของภรรยาไม่ต้องการให้ลูกสาวมาเยี่ยมอีกต่อไป เมื่อซาอูลหายตัวไปอาเดรีก็รู้ว่าเขากระโดดลงมาจากชั้นสามและขอความช่วยเหลือจากคาร์ล่าเพื่อตามหาเขา ทั้งสองพบว่าซาอูลเป็นโรคฮิสทีเรียและกำลังจะพาลูกสาวของเขาไป เอเดรียพยายามจะพูดออกไป แต่คาร์ลาสามารถทำให้เขาสงบลงได้ ในระหว่างการสนทนากับ Carla Adri สัญญาว่าเธอจะดีขึ้นและใช้ชีวิตได้ตามปกติด้วยตัวเอง

เขาเริ่มผูกพันกับทุกคนรวมทั้งคาร์ล่าและทั้งสองก็เริ่มออกเดท แฟนเก่าของซาอูลเริ่มพาลูกสาวไปเยี่ยมอีกครั้งโดยไม่มีสามีและในที่สุดเขาก็เล่าอาการป่วยของเขาให้เธอฟัง เมื่อ Adri และ Carla ใกล้ชิดกันมากขึ้นเธอก็หยุดกินยาเพราะเชื่อว่าเธอเริ่มดีขึ้น แต่อารมณ์ที่แปรปรวนของเธอกลับรุนแรงขึ้น คืนหนึ่ง Adri พบว่าคาร์ลามีพฤติกรรมผิดปกติบนหิ้งของหลังคา เขาสามารถดึงเธอลงมาได้อย่างปลอดภัย แต่สารภาพกับพนักงานว่าเธอเลิกใช้ยาแล้ว คาร์ลาไม่พอใจกับการทรยศของเขาอีก

บทความของ Adri ได้รับการตีพิมพ์และวนไปรอบ ๆ โรงพยาบาล เป็นผลให้ทุกคนเริ่มดูหมิ่นเขาในแง่ลบเกี่ยวกับสุขภาพจิตซึ่งเขาก็เสียใจ ตอนนี้ผู้อำนวยการโรงพยาบาลตระหนักว่า Adri พูดความจริงจึงยอมให้เขาออกไป เธอยังบอกเขาด้วยว่าสถาบันนี้ช่วยให้ผู้คนเรียนรู้วิธีที่จะอยู่กับความผิดปกติของพวกเขาไม่ใช่แสร้งทำเป็นว่าพวกเขาไม่มีสิ่งนี้เพื่อทำให้คนอื่นพอใจ

หลังจากกลับไปทำงาน Adri เขียนบทความอีกเรื่องเกี่ยวกับช่วงเวลาที่เขาอยู่ที่โรงพยาบาลทำลายความผิดปกติทางจิตและประกาศความรักที่เขามีต่อ Carla ซึ่งทำให้เธอดูถูก คาร์ลาปลอบมาร์ธาวิกเตอร์ทีน่าและซาอูลให้ช่วยเธอแยกตัวออกไปและพบว่าเอดรีจะเผชิญหน้ากับเขา ในที่ทำงานของเขา Adri ยอมรับความรักที่เขามีต่อ Carla แม้ว่าเธอจะมีอาการป่วยทางจิตอย่างรุนแรงก็ตาม ทั้งสองแบ่งปันจูบและเริ่มต้นคืนอื่นที่เกิดขึ้นเองด้วยกัน หลังจากนั้น Adri ก็ส่ง Carla กลับไปที่โรงพยาบาลซึ่งในที่สุดเธอก็ให้เบอร์เขากับเขาและเขาสัญญาว่าจะโทรหาทันทีที่เธอได้รับการปล่อยตัว คาร์ล่าตาน้ำตาไหลกลับเข้ามาในสถาบันอีกครั้ง

Adri is a successful journalist for an entertainment magazine. On a night out with his friends, he meets Carla, who is spontaneous and impulsive. She seduces him to a one-night stand and insists they can never see each other again. They go to a hotel where they crash a wedding reception and have sex in the bridal suite, before Carla abruptly leaves.

Adri, now smitten with Carla, insists on finding her. He is led to a mental hospital where he sees Carla is a patient. Thinking she was happy to see him too, Adri hatches a plan to obtain her number by being admitted since unrequested visitors are not allowed. When inside, he finds Carla again, but she is shocked and angry at his presence. Upset, Adri tries to leave, but the staff stop him as they think he is actually mentally ill. He claims he is a journalist and his admittance was only for an article, but they do not believe him. Adri’s friend attempts to get him out, to no avail. Before she leaves, he writes her a demeaning article about the mental hospital to submit to his boss.

Knowing he wants to escape, Adri’s kind-hearted schizophrenic roommate, Saul, explains that, along with behavioral improvements, the only way to leave is to be friendly with other patients, as peer evaluations play a role in one’s release. Adri meets the others, including Martha who has depression due to her Tourette’s, Victor who has OCD and Tina who is delusional. Martha has a huge crush on Victor, but is too insecure to tell him due to her tics. Adri offers to help Martha muster up the courage to confess her feelings. In return, he expects good evaluations from them.

Saul asks Adri to pretend they are both doctors when his young daughter visits, as her stepfather disapproves of his disorder. While posing as a doctor, Adri bails an uncomfortable Carla out of a visit from her parents. However, she still treats him coldly. Adri finally convinces Martha to seduce Victor with a pickup line, which fails until Carla steps in and tells her to admit her feelings bluntly, which goes well. Carla reveals to Adri that she is bipolar. She has episodes of extreme euphoria where she does things for fun without thinking of the consequences, like the night they met. She also has episodes of severe depression and frequent mood swings.

Saul is deeply upset to discover his ex-wife’s husband does not want his daughter to visit anymore. When Saul is missing, Adri realizes that he has jumped off the third floor and enlists the help of Carla to find him. The two discover Saul hysterical and on the way to take his daughter. Adri tries to talk him out, but Carla manages to calm him down. During a conversation with Carla, Adri promises she will get better and live normally on her own.

He begins bonding with everyone including Carla, and the two start dating. Saul’s ex starts bringing his daughter’s to visit again, without her husband, and he finally shares his illness with her. As Adri and Carla grow closer, she stops taking her medicine as she believes she is getting better, but her mood swings have become more intense. One night, Adri finds Carla behaving erratically on the ledge of the roof. He manages to safely pull her down, but confesses to the staff that she has been off her medication. Upset with his betrayal, Carla refuses to see him again.

Adri’s article is published and has circled around the hospital. As a result, everyone starts to despise him for his negative depictions of mental health, which he regrets. The hospital director, now realizing that Adri was telling the truth, allows him to leave. She also tells him that the institution helps people learn how to live with their disorders, not pretend they do not have it to please others.

After returning to work, Adri writes another article about his time at the hospital, destigmatizing mental disorders and declaring his love for Carla, much to her disdain. Carla convinces Martha, Victor, Tina and Saul to help her break out and find Adri to confront him. At his workplace, Adri professes his love for Carla, despite the severity of her mental illness. The two share a kiss and embark on another spontaneous night together. Afterwards, Adri drops Carla back at the hospital where she finally gives him her number and he promises to call as soon as she is released. A teary-eyed Carla re-enters the institution.

Comments

comments

REVIEW OVERVIEW
openesan.com