Annabelle Sethupathi หนังอินเดีย

162

ในปี 1948 Kadhiresan (Jagapathi Babu) เยี่ยมชมวังที่สร้างโดยพระเจ้าวีระเศรษฐปาตี Kadhiresan ปรารถนาที่จะมีวังที่งดงามเช่นนี้สำหรับตัวเขาเอง แต่ไม่ต้องการซ้ำกับวัง ในปี 1966 หลานสาวของ Kadhiresan อาศัยอยู่ในวังกับสามีและลูกสาวของเธอ ซึ่งเกรงว่าวังจะถูกหลอกหลอน ในช่วงพระจันทร์เต็มดวง เธอถูกวิญญาณลึกลับเข้าสิงซึ่งทำอาหารให้ครอบครัว หลังจากนั้นครอบครัวก็เสียชีวิตขณะหลับ พวกเขากลับมารวมตัวกับสมาชิกครอบครัวคนอื่นๆ ที่เสียชีวิตในวังและพบกับแม่ครัวที่ตายแล้วของ Kadhiresan Shanmugam (Yogi Babu) ซึ่งอ้างว่ามีกองกำลังลึกลับบังคับให้เขาวางยาพิษชาววังทุก ๆ พระจันทร์เต็มดวงและบุคคลที่สามารถอยู่รอดได้หลังจาก การรับประทานอาหารในวันเพ็ญจะทำให้พวกเขาเป็นอิสระ วิญญาณของเขาพร้อมกับพวก Kadhiresan (ซึ่งกลายเป็นฤๅษีหลังจากการตายของเขา) และครอบครัวของเขา ถูกขังอยู่ในวัง

ในปี พ.ศ. 2564 ครอบครัวของ Rudra (Taapsee Pannu) รวมทั้งบิดามารดา (Radhika Sarathkumar & Rajendra Prasad) และพี่ชายเป็นขโมย ทะเลาะวิวาทกับโจรอีกสองคน ข้อพิพาทระหว่างอาชญากรทั้งสองกลุ่มได้เกิดขึ้นต่อหน้าสารวัตรตำรวจ – กาธีร์ เหลนของคาธีเรซาน กาธีร์และปู่ของเขาหวังว่าจะขายพระราชวัง แต่ถูกขัดขวางโดยข่าวลือเรื่องการตามหลอกหลอนของวัง Kadhir จ้างครอบครัวของ Rudra ให้ทำความสะอาดวัง ในความเป็นจริง เขาต้องการให้พวกเขาอยู่ที่นั่นจนถึงพระจันทร์เต็มดวงเพื่อพิสูจน์ว่าวังนั้นปลอดภัย และวางแผนที่จะกำจัดศพของพวกเขาอย่างลับๆ หากพวกเขาตาย ครอบครัวของ Rudra ตกลงที่จะทำความสะอาดทรัพย์สินโดยวางแผนจะปล้นพระราชวัง

เมื่อ Rudra ก้าวเท้าเข้าไปในวังครั้งแรก เหล่าผีจะรู้สึกถึงพลังลึกลับและหวังว่าเธอจะปลดปล่อยพวกมันให้เป็นอิสระ อย่างไรก็ตาม ครอบครัวของ Rudra รู้สึกหวาดกลัวกับเหตุการณ์ที่อธิบายไม่ได้หลายอย่างที่เกิดขึ้น ครอบครัวของ Rudra มีแผนจะจากไป แต่ Rudra ซึ่งเคยหลงใหลในวังแห่งนี้ เกลี้ยกล่อมให้พวกเขาช่วยเธอหลอกหลอนเพื่อที่พวกเขาจะได้มาแทนที่ Kadhiresan รู้สึกกลัวเมื่อเห็น Rudra เริ่มแอบตามเธอไปรอบๆ แต่ก็ยังแยกจากครอบครัวของเขา

ในวันพระจันทร์เต็มดวง ครอบครัวของ Rudra ไปที่วัด โดยทิ้ง Rudra ไว้เบื้องหลัง Shanmugam ครอบครองแม่ของ Rudra เพื่อทำอาหารให้กับเธอ Rudra กินและผล็อยหลับไป และพวกผีก็คอยดูว่าเธอยังมีชีวิตอยู่หรือไม่ เมื่อ Rudra ตื่นขึ้น เธอรู้สึกกลัวและโกรธที่เห็นผีรอบตัวเธอ ตอนแรกผีผิดหวังเพราะคิดว่า Rudra ตายแล้ว แต่เมื่อครอบครัวของ Rudra กลับมาและเริ่มมีปฏิสัมพันธ์กับเธอ ผีก็รู้ว่า Rudra รอดชีวิตมาได้ หลังจากได้รับการบอกเล่าเรื่องราวการตายของพวกเขา รูดราก็เกลี้ยกล่อมพวกผีให้ช่วยเธอวางแผนในการได้มาซึ่งวัง

หลังจากถามว่า Rudra รู้จักเขาหรือไม่ Shanmugam ก็พาเธอไปที่ห้องลับในวัง ซึ่งเขาอ้างว่าเป็นห้องนอนของเธอ ในบรรดาสิ่งของในห้องนอนมีชุดแต่งงาน ซึ่งเขาอ้างว่า Rudra สวมในวันแต่งงานของเธอ และรูปภาพจากช่วงทศวรรษที่ 1940 ของผู้หญิงที่คล้ายกับเธอ Shanmugam บอก Rudra เกี่ยวกับเรื่องราวของ Veera Sethupathi (Vijay Sethupathi) กษัตริย์ที่สร้างวังให้กับ Annabelle (Taapsee Pannu) ราชินีอันเป็นที่รักของเขาซึ่งเป็นสัญลักษณ์ของความรักของเขา ทั้งสองอยู่อย่างเป็นสุขจนกระทั่งกาธิเรสันเริ่มอยากได้บ้านของตน หลังจากที่วีระ เสธุปาติปฏิเสธที่จะขายวังให้เขา กาธิเรศน์วางยาพิษทั้งคู่ แอนนาเบลล์ที่ตั้งครรภ์เสียชีวิตหลังจากสาบานว่าจะแก้แค้นแคธีเรซาน สิ่งนี้ถูกแอบเห็นโดยพ่อครัวของทั้งคู่ ชานมูกัม ผู้ซึ่งพยายามแก้แค้นคาธีเรซาน

หลังจากที่ Kadhiresan และครอบครัวของเขาย้ายไปอยู่ในวัง Shanmugam ก็วางยาพิษอาหารของพวกเขา Kadhiresan รู้ถึงความภักดีของ Shanmugam ต่อกษัตริย์และราชินีผู้ล่วงลับไปแล้ว บังคับให้เขากินก่อน ซึ่ง Shanmugam ทำโดยไม่ลังเล เช้าวันรุ่งขึ้น Shanmugam, Kadhiresan และครอบครัวของเขาเสียชีวิตทั้งหมด ยกเว้นหลานชายคนเดียวที่พลาดอาหารในขณะที่เขาป่วย ตั้งแต่นั้นมา Shanmugam ได้ฆ่าญาติของ Kadhiresan ที่พยายามจะอาศัยอยู่ในวัง ผู้รอดชีวิตเพียงคนเดียวของครอบครัวในตอนนี้คือหลานชายที่รอดพ้นจากพิษร้ายดั้งเดิมและกาธีร์หลานชายของเขาเอง

Kadhir ปรากฏตัวอีกครั้งพร้อมกับลูกน้องและพยายามเตะครอบครัวของ Rudra ออกจากวัง ครอบครัวของ Rudra อ้างว่าวังมีผีสิงและพยายามเกลี้ยกล่อมให้ผีพิสูจน์การมีอยู่ของพวกมัน แต่ผีกลับสูญเสียความสามารถในการโต้ตอบกับโลกที่มีชีวิตอย่างลึกลับ กองกำลังลึกลับจับผู้ตรวจการและลูกน้องของเขาแล้วขว้างออกไป แม้ว่าจะไม่มีใครรู้ว่าใครเป็นคนทำ ในขณะเดียวกัน Shanmugam พยายามและล้มเหลวในการโน้มน้าว Rudra ว่าเธอคือร่างใหม่ของ Annabelle ผีที่ได้ยินการสนทนาของพวกเขาและตระหนักว่า Shanmugam วางยาพิษพวกเขา ตอนแรกโกรธ แต่ต้องการคืนกรรมสิทธิ์ในวังให้กับ Rudra โดยหวังว่าจะช่วยให้พวกเขาได้พักผ่อนอย่างสงบสุขในที่สุด

Kadhir และลูกน้องของเขากลับมา คราวนี้กับปู่ของเขา หลานชายของ Kadhiresan ตกใจเมื่อเห็น Rudra ซึ่งตอนนี้แต่งตัวในชุดของ Annabelle เนื่องจากเธอมีความคล้ายคลึงกับ Annabelle เขากล่าวหาว่าเธอพยายามจะชิงพระราชวังคืนและวางแผนที่จะฆ่าเธอเพื่อสนองวิญญาณของปู่ของเขา ครอบครัวของ Rudra พยายามหลบเลี่ยงพวกลูกน้อง และพวกผีก็พยายามช่วยเหลือ แต่ก็ยังไม่สามารถโต้ตอบกับโลกวัตถุได้ เมื่อลูกน้องจับ Rudra วิญญาณของครอบครัว Kadhiresan จะรวบรวมพลังและหยุดยั้งหลานชายของ Kadhiresan ไม่ให้โจมตี Rudra

รถจอดอยู่นอกวัง และพวกผีก็สัมผัสได้ถึงพลังงานลึกลับอีกครั้งที่มาพร้อมกับการมาถึงของ Rudra ที่วัง การมาถึงใหม่ช่วยให้ครอบครัวของ Kadhiresan พบความสงบสุขในที่สุดและหายตัวไปหลังจากตระหนักถึงความเขลาของความโลภของปรมาจารย์ของพวกเขา หลานชายที่ยังมีชีวิตอยู่ของ Kadhiresan ซึ่งตอนนี้เป็นอิสระแล้ว พยายามโจมตี Rudra อีกครั้ง แต่ถูกเจ้าหน้าที่ของรัฐ (Vijay Sethupathi) ขัดขวาง ซึ่งคล้ายกับกษัตริย์ผู้ล่วงลับไปแล้ว เจ้าหน้าที่บอกพวกเขาว่ารัฐบาลตั้งใจที่จะยึดทรัพย์สินเป็นแหล่งท่องเที่ยวที่ได้รับการขึ้นทะเบียนเป็นมรดก เมื่อรู้ว่าวังอยู่นอกเหนือการควบคุม Rudra และครอบครัวของเธอก็จากไปอย่างโกรธเคือง

ข้าราชการที่ตกหลุมรัก Rudra ตั้งแต่แรกเห็น เสนอให้เธอในลักษณะเดียวกับที่วีระ เศรษฐปาฏีเสนอให้แอนนาเบลล์ – โดยเสนอให้สร้างวังหากเธอแต่งงานกับเขา Rudra ยอมรับด้วยรอยยิ้ม Shanmugam เฝ้าดูการรวมตัวของพวกเขาในที่สุดก็สงบสุข อย่างไรก็ตาม เขารู้สึกไม่สบายใจที่พวกเขายังคงจำเขาหรือชาติที่แล้วของพวกเขาไม่ได้ และทลายกำแพงที่สี่ด้วยการสัญญาว่าจะกลับมาในภาคต่อ ผีของ Kadhiresan ซึ่งตอนนี้อยู่ตามลำพังในวัง พยายามจะออกไปแต่ต้องตกใจเมื่อพบว่าเขายังติดอยู่ จากนั้นภาพยนตร์จะกลับไปที่ฉากที่ Kadhir และลูกน้องของเขาถูกผลักออกจากวัง ซึ่งบ่งบอกว่ายังมีวิญญาณอีกดวงหนึ่งอยู่ที่นั่นด้วย ซึ่งบ่งบอกถึงภาคต่อของเรื่องราวอีกครั้ง

In 1948, Kadhiresan (Jagapathi Babu) visits a palace built by King Veera Sethupathi. Kadhiresan wishes for such a magnificent palace for himself, but does not want a duplicate of the palace. In 1966, Kadhiresan’s niece lives in the palace with her husband and daughter, who fear that the palace is haunted. During a full moon, she is possessed by a mysterious spectre, who cooks for the family. Afterward, the family dies in their sleep. They reunite with other family members who died in the palace and meet Kadhiresan’s dead cook, Shanmugam (Yogi Babu), who claims that a mysterious force compels him to poison the inhabitants of the palace every full moon, and that a person who can survive after eating on the full moon will set them free. His spirit, along with those of Kadhiresan (who has become a recluse after his death) and his family, are trapped inside the palace.

In 2021, Rudra’s (Taapsee Pannu) family including her father, mother (Radhika Sarathkumar & Rajendra Prasad) and brother are thieves, feuding with two other thieves. The dispute between the two groups of criminals lands them in front of a police inspector – Kadhir, the great-great-grandson of Kadhiresan. Kadhir and his grandfather hope to sell the palace, but are stymied by rumours of the palace’s haunting. Kadhir hires Rudra’s family to supposedly clean the palace. In reality, he wants them to live there until the full moon in order to prove that the palace is safe, and plans to secretly dispose of their bodies if they die. Rudra’s family agrees to clean the property, planning to loot the palace.

When Rudra first steps foot in the palace, the ghosts feel mysterious energy and hope that she can set them free. However, Rudra’s family are terrified by several inexplicable events that occur (ironically caused by the ghosts who are attempting to convince them that the palace is safe). Rudra’s family plan to leave, but Rudra, who has been enchanted by the palace, convinces them to help her fake a haunting so that they can acquire it instead. Kadhiresan, spooked after seeing Rudra, begins to secretly follow her around, but still remains apart from his family.

On the day of the full moon, Rudra’s family go to the temple, leaving Rudra behind. Shanmugam possesses Rudra’s mother to cook for her. Rudra eats and falls asleep, and the ghosts eagerly wait to see if she is alive. When Rudra wakes up, she is scared and angry to see the ghosts surrounding her. The ghosts are initially disappointed, thinking that Rudra has died, but when Rudra’s family return and begin interacting with her, the ghosts realize that Rudra has survived after all. After being told the story of their death, Rudra convinces the ghosts to help her with her plan to acquire the palace.

Shanmugam, after asking whether Rudra recognises him, takes her to a secret room in the palace, which he claims is her bedroom. Among the items in the bedroom is a wedding dress, which he claims that Rudra wore on her wedding day, and pictures from the 1940s of a woman resembling her. Shanmugam tells Rudra the story of Veera Sethupathi (Vijay Sethupathi), a king who built the palace for his beloved queen, Annabelle (Taapsee Pannu), as a symbol of his love. The two lived happily until Kadhiresan began to covet their home. After Veera Sethupathi refuses to sell him the palace, Kadhiresan poisons the couple. A pregnant Annabelle dies after swearing vengeance against Kadhiresan. This is secretly seen by the couple’s cook, Shanmugam, who seeks revenge on Kadhiresan.

After Kadhiresan and his extended family move into the palace, Shanmugam poisons their food. Kadhiresan, knowing of Shanmugam’s loyalty to the late king and queen, forces him to eat first, which Shanmugam does without hesitation. By the next morning, Shanmugam, Kadhiresan and his family are all dead, except for a single grandson who missed the meal as he had been sick. Since then, Shanmugam has been killing the relatives of Kadhiresan who had attempted to live in the palace. The sole survivors of the family now are the grandson who escaped the original poisoning and his own grandson, Kadhir.

Kadhir reappears with goons and attempts to kick Rudra’s family out of the palace. Rudra’s family claims that the palace is haunted and try to convince the ghosts to prove their existence, but the ghosts mysteriously lose their ability to interact with the living world. A mysterious force grabs the inspector and his goons and throws them out, though none of the ghosts can figure out who did so. Meanwhile, Shanmugam tries and fails to convince Rudra that she is the reincarnation of Annabelle. The ghosts, who have overheard their conversation and realised that Shanmugam poisoned them, are initially angry, but wish to return ownership of the palace to Rudra, hoping that it will allow them to finally rest in peace.

Kadhir and his goons return, this time with his grandfather. Kadhiresan’s grandson is shocked at seeing Rudra, now dressed in Annabelle’s clothes, due to her resemblance to Annabelle. He accuses her of attempting to snatch back the palace and plans to kill her to satisfy his grandfather’s ghost. Rudra’s family attempts to evade the goons, and the ghosts attempt to assist, but are still unable to interact with the material world. When the goons capture Rudra, the ghosts of Kadhiresan’s family manage to combine their powers and stop Kadhiresan’s grandson from hitting Rudra.

A car stops outside the palace, and the ghosts once again feel the mysterious energy that accompanied Rudra’s arrival to the palace. The new arrival allows Kadhiresan’s family finally find peace and disappear after realizing the folly of their patriarch’s greed. Kadhiresan’s living grandson, now freed, attempts to hit Rudra again, but is stopped by a government official (Vijay Sethupathi), who resembles the late king. The official tells them that the government intends to seize the property as a heritage-listed tourism site. Realizing that the palace is out of their grasp, Rudra and her family depart in a huff.

The government official, having fallen in love with Rudra at first sight, proposes to her in the same way that Veera Sethupathi proposed to Annabelle – by offering to build her a palace if she marries him. Rudra accepts with a smile. Shanmugam, watching their reunion, is finally at peace. However, he is miffed that they still don’t remember him or their past lives and breaks the fourth wall by promising to return for the sequel. Kadhiresan’s ghost, now alone in the palace, attempts to leave but is shocked to find that he is still trapped. The movie then returns to the scene where Kadhir and his goons were pushed out of the palace, indicating that yet another spirit also lingers there, once again hinting at a sequel to the story.

REVIEW OVERVIEW
openesan.com