Ape vs. Monster

279

สถานีอวกาศนานาชาติเกือบชนกับแคปซูลอวกาศ เมื่อวัตถุเคลื่อนผ่าน สถานีจะถ่ายภาพหนึ่งภาพซึ่งส่งไปยังศูนย์วิจัยแลงลีย์ในเมืองแฮมป์ตัน รัฐเวอร์จิเนีย และรายงานสัญญาณที่อาจมีชีวิตภายใน แคปซูลเปิดตัวร่มชูชีพและลงจอดในทะเลทรายนิวเม็กซิโก ซึ่งสิ่งมีชีวิตภายในจะหลุดเป็นอิสระอย่างรวดเร็ว เกิดความโกลาหลในกรุงวอชิงตัน ดี.ซี. และดร. ลินดา เมอร์ฟีแห่งแลงลีย์เรียกประชุมเพนตากอน เธอระบุการสอบสวนว่าเป็น ELBE ซึ่งเป็นยานสำรวจห้วงอวกาศสหรัฐ-โซเวียตที่เป็นความลับซึ่งเปิดตัวในปี 1985 บุชและปูตินได้เจรจาภารกิจเพื่อที่พวกเขาจะได้ติดต่อกับมนุษย์ต่างดาว ซึ่งเป็นการเปิดเผยที่พวกเขาคิดว่าจะยุติสงครามเย็นได้ อย่างไรก็ตาม เนื่องจากขาดการสื่อสารในปี 2550 จึงถือเป็นความล้มเหลว โซเวียตไม่ต้องการรู้จักอับราฮัม ชิมแปนซีในแคปซูล ดังนั้นมาร์กอสจึงสั่งให้เมอร์ฟีไปเก็บมันก่อนที่รัสเซียจะค้นพบ

ไซต์ลงจอดนำโดยเมอร์ฟีและนายพลใน HMMWV เมื่อเข้าใกล้ ELBE เรย์โนลด์สและทหารสี่นายพบว่ามันว่างเปล่า ภายในเต็มไปด้วยของเหลวสีเขียวแปลก ๆ Reynolds ถูกฆ่าตายเมื่อชิมแปนซีโจมตีเขา ซึ่งตอนนี้มีขนาดมหึมา ผู้หญิงคนนั้นกระทบศีรษะของเธอบนก้อนหินขณะที่เมอร์ฟีวิ่งไปช่วย หลังจากที่เธอหมดสติ เธอเห็นผู้หญิงคนหนึ่งยิงปืนยากล่อมประสาทใส่ลิงชิมแปนซี หลังจากร่างกายขาดน้ำ อีวาพบว่าผู้หญิงที่เธอพบคืออีวา คูเลชอฟ นักดาราศาสตร์ฟิสิกส์และอดีตเพื่อนร่วมชั้นของอ็อกซ์ฟอร์ด ซึ่งปัจจุบันทำงานให้กับรัฐบาลรัสเซีย เพื่อยืนยันการมีอยู่ของต้นกำเนิดของมนุษย์ต่างดาวสำหรับของเหลวสีเขียวที่ก่อให้เกิดการกลายพันธุ์ของอับราฮัม นักวิทยาศาสตร์ทั้งสองจึงนำอับราฮัมไปที่แลงลีย์หลังจากที่หัวหน้าของพวกเขาตกลงที่จะเก็บความลับระหว่างพวกเขา สัตว์ประหลาด Gila กินสารที่พวกเขาทิ้งไว้ในขณะที่พวกเขาจากไป

ที่แลงลีย์ อับราฮัมยังคงเติบโตและตื่นจากอาการโคม่า เมอร์ฟีใช้แก๊สน็อคเอาท์ใส่ Kuleshov ขณะที่พวกเขาเตรียมที่จะฆ่าเขา เมื่อจ่อปืน Kuleshov รั้งพวกเขาไว้ในขณะที่อาวุธของพวกเขายิง นักวิทยาศาสตร์ทั้งสองถูกตั้งคำถามเกี่ยวกับความภักดีของพวกเขาอันเป็นผลมาจากความขัดแย้ง เมอร์ฟีได้รับการปกป้องโดยมาร์กอส โดยสังเกตว่าเธอเติบโตมากับอับราฮัม ในฉากสุดท้ายของภาพยนตร์เรื่องนี้ Kuleshov พูดคุยกับหัวหน้าของเธออย่างจริงจัง ขณะที่ Murphy มอบตุ๊กตาสัตว์ให้อับราฮัม ในช่วงเวลานี้ ส.ส. ที่ดูแลไซต์ ELBE จะถูกกินโดยสัตว์ประหลาด Gila ขนาดใหญ่ในขณะนี้ เมอร์ฟีพบศพผู้เสียชีวิต ขณะที่สิ่งมีชีวิตนั้นเคลื่อนตัวไปทางตะวันออก มาร์กอสสั่งให้เธอตามมันไป ของเหลวเอเลี่ยนจำนวนมากถูกกำจัดออกไปเนื่องจากการสัมผัสกับชั้นบรรยากาศของโลก ทีมของ Kuleshov ค้นพบสิ่งนี้ในห้องทดลอง เมื่อพิจารณาว่าตัวอย่างเลือดของอับราฮัมค่อนข้างคงที่ ของเหลวที่เหลือจะถูกฉีดเข้าไปในตัวเขาเพื่อช่วยรักษาไว้

ในช่องว่าง สัตว์ประหลาด Gila ทำลายสะพานและรถไฟแล่นไปข้างหน้า ศาสตราจารย์เมอร์ฟีและนักเทคนิคในห้องปฏิบัติการของเธอ โจนส์ ผู้รบกวนทางแม่เหล็กไฟฟ้าของสิ่งมีชีวิตนั้นขัดขวางไม่ให้เธอสัมผัสกับรถไฟ แม่เหล็กไฟฟ้าของสัตว์ประหลาด Gila ที่สกัดกั้นรถไฟ เขาขว้างรถนำไปที่ฮัมวี ซึ่งพวกมันพยายามหลบเลี่ยงและไล่ตาม foo หลังจากขาดการติดต่อสื่อสาร Kuleshov ไปหาพวกเขาโดยใช้ Apache kes การค้นพบของเธอเกิดขึ้นพร้อมๆ กับที่สิ่งมีชีวิตที่บดขยี้ทหารด้วยอาวุธจากเฮลิคอปเตอร์สร้างความเสียหายเพียงเล็กน้อยและมันถอยกลับใต้ดิน กระทบกับมัน แต่มันถอยกลับใต้ดิน

เนื่องจากไฟฟ้าดับที่เกิดจากสัตว์ประหลาด Gila ฮันติงตันไม่มีอำนาจ พ่อที่ห่างไกลของเมอร์ฟีทำนายว่าอับราฮัมจะกลายเป็นสัตว์ที่มีความสำคัญที่สุดในประวัติศาสตร์ และเมอร์ฟีก็ทำให้เขา แลงลีย์หนี ฉีกตุ๊กตาสัตว์ที่เมอร์ฟีทิ้งไว้ ความสับสนของเธอเกี่ยวกับการเติบโตอย่างกะทันหันทำให้ Kuleshov พูดถึงข่าวลือว่าเขาได้ทำลาย Initiative Defense Initiative ซึ่งเป็นผู้สืบทอดต่อ Strategic Defense Initiative ระหว่างการเดินทางไปวอชิงตัน เมอร์ฟี คูเลชอฟ และโจนส์ได้พบกับสัตว์ประหลาดกิล่าในฮันติงตัน เวสต์เวอร์จิเนีย มาร์คัสแนะนำว่าพวกเขาคุยกับโนอาห์ พ่อของเมอร์ฟี ซึ่งเป็นคนสำคัญต่อความสำเร็จ เขาไม่ได้พูดกับเธอมาเป็นสิบปีแล้ว และเธอไม่ต้องการให้เขามีส่วนร่วม นักวิทยาศาสตร์สังเกตเห็นว่าอับราฮัมมีความทนทานต่อวัสดุจากต่างดาวต่ำเมื่อเทียบกับสัตว์ประหลาดกิลา เนื่องจากอับราฮัมสูดดมวัสดุดังกล่าวแทนที่จะกลืนเข้าไป นายพลเดลานีย์ เรย์นพันเอกเดลานีย์ ผู้สืบทอดของเรย์โนลด์ส สั่งให้นักวิทยาศาสตร์ค้นหาสัตว์ประหลาดโดยเร็วที่สุด แฮมซึ่งพ่อที่อยู่ห่างไกลของเธอบอกกับเธอว่าจะกลายเป็นสัตว์ที่สำคัญที่สุดในประวัติศาสตร์ ด้วยสัตว์ประหลาดแห่งกิล่าทำให้เกิดไฟฟ้าดับในฮันติงตัน เธอมองเห็นโอกาสที่จะช่วยชีวิตเขา นักวิทยาศาสตร์พบเลือดของอับราฮัมในฮันติงตัน ซึ่งเซลล์ต่างดาวภายในกำลังจะตาย เมอร์ฟีเข้าใจการหลอกลวงของคูเลชอฟ ด้วยความโมโห เธอทิ้งเธอไว้ข้างหลังในฐานะทีมกองกำลังพิเศษจากแลงลีย์เข้าปะทะกับอับราฮัม เขากำหนดเส้นทางและสบตากับเมอร์ฟี แต่ไฟที่เกิดจากเครื่องพ่นไฟทำให้เขาต้องหนี Kuleshov หายไปพร้อมกับ Apache

ลำแสงพลังงานจักรวาลจากดาราจักรแอนโดรเมดาซึ่งปรับให้เข้ากับสสารมนุษย์ต่างดาวได้นำทางสัตว์ประหลาดทั้งสองที่แลงลีย์ กล้องโทรทรรศน์อวกาศฮับเบิลรายงานว่ายานอวกาศของมนุษย์ต่างดาวกำลังเข้าใกล้โลก และเดลานีย์แนะนำให้ใช้ EDI เพื่อทำลายมัน แม้ว่าอับราฮัมจะทำลายศูนย์ปฏิบัติการของมันก็ตาม ขณะที่สัญญาณที่ส่งไปถึงอับราฮัมอ่อนลง เมอร์ฟีเชื่อว่าเขาสามารถต้านทานการควบคุมของมนุษย์ต่างดาวได้ในระดับหนึ่ง โนอาห์ถูกมาร์กอสเรียกโนอาห์ แต่เมอร์ฟีต้อนรับอย่างเย็นชา โนอาห์แนะนำให้สร้างชีพจรไฟฟ้าชีวภาพ แต่เมอร์ฟีคิดว่าการแทรกแซงด้วยลำแสงจักรวาลเป็นแนวทางปฏิบัติที่ดีที่สุด อนุสาวรีย์วอชิงตันเป็นที่ตั้งของเครื่องส่งสัญญาณสำหรับชีพจรนั้นเนื่องจากเรือและสัตว์ประหลาดมาบรรจบกันที่วอชิงตัน หลังจากการโจมตีอับราฮัมเริ่มต้นขึ้น อับราฮัมและลูกสาวของเขาก็คืนดีกัน

สัตว์ประหลาด Gila ปะทุขึ้นจากพื้นดินใกล้กับอาคาร Capitol ขณะที่อับราฮัมได้รับการปล่อยตัวจากการควบคุมของมนุษย์ต่างดาวโดยผู้ส่ง อนุสาวรีย์วอชิงตันยังคงถูกล้อมรอบด้วยเสียงปืนของเดลานีย์ขณะที่เขาปีนขึ้นไป ขีปนาวุธจรจัดทำลายอนุสาวรีย์ ทำลายทั้งนายพลและผู้ส่งสัญญาณ กองทัพกำลังเตรียมที่จะยกระดับเมืองเพื่อหยุดสัตว์ประหลาด ซึ่งเป็นสาเหตุที่ Murphy และ Jones กำลังแข่งกันเพื่อเอาเครื่องส่งต้นแบบที่ CityCenterDC ในขณะที่ Noah ยังคงอยู่เบื้องหลัง แม้ว่าเมอร์ฟีจะซ่อมแซมได้สำเร็จ แต่กิล่ายังคงเป็นภัยคุกคาม เมอร์ฟีได้รับการช่วยเหลือจากอับราฮัม แต่โจนส์กลับถูกกลืนกิน สัตว์ประหลาด Gila ใช้ประโยชน์จากสถานการณ์ของมันโดยการกัดคอของมัน Apache ถูกโจมตีโดยสัตว์ประหลาด Gila หลังจาก Kuleshov ไม่เชื่อฟังคำสั่งจากผู้บังคับบัญชาของเธอและขอการให้อภัยจาก Murphy ด้วยความทุกข์ทรมาน อับราฮัมจึงปล่อยและหักคอ เฮลิคอปเตอร์ที่อยู่รอบๆ มาร์กอสได้รับคำสั่งให้หยุดทำงานเนื่องด้วยความเมตตากรุณาของชิมแปนซี มันถอนตัวออกจากพื้นที่

หลังจากการจับกุมของอับราฮัม รัฐบาลสหรัฐฯ ได้นำเขาไปที่ฐานทัพนอกเมืองซานตาเฟ มลรัฐนิวเม็กซิโก ซึ่งเมอร์ฟีจะศึกษาเขา เธอตกลงให้โนอาห์ช่วย

The International Space Station nearly collides with a space capsule. As the object passes by, the station takes one picture which it transmits to Langley Research Center in Hampton, Virginia, and reports possible signs of life inside. The capsule launches parachutes and lands in the New Mexico desert, where the creature inside quickly breaks free. A commotion is heard in Washington, D.C., and Dr. Linda Murphy of Langley calls a Pentagon meeting. She identifies the probe as an ELBE, a secret U.S.-Soviet deep space probe launched in 1985. Bush and Putin negotiated the mission so they could make alien contact, a revelation they thought would end the Cold War. However, due to the loss of communication in 2007, it was considered a failure. The Soviets do not want to know Abraham, the chimpanzee inside the capsule, so Marcos orders Murphy to retrieve it before the Russians discover its return.

The landing site is led by Murphy and the General in HMMWVs. Upon approaching the ELBE, Reynolds and four soldiers discover it to be empty, its interior splattered with a strange green liquid. Reynolds is killed when the chimpanzee attacks him, now enormous in size. The woman hits her head on a rock as Murphy runs to assist. After she loses consciousness, she witnesses a woman shooting a tranquilizer gun at the chimpanzee. Following her rehydration, Eva discovers that the woman she encountered was Eva Kuleshov, an astrophysicist and former Oxford classmate who now works for the Russian government. In order to confirm the existence of an alien origin for the green liquid that caused Abraham’s mutation, the two scientists bring Abraham to Langley after their superiors agree to keep it secret between them. Gila monsters consume the substance they are leaving behind as they depart.

At Langley, Abraham continues to grow and awakens from his coma. Murphy deploys the knockout gas on Kuleshov while they prepare to kill him. At gunpoint, Kuleshov holds them back while their weapons fire. Both scientists are questioned about their loyalty as a result of the standoff. Murphy is defended by Marcos, noting that she grew up with Abraham. In the final scene of the film, Kuleshov talks tensely to her superior, as Murphy hands Abraham a stuffed animal. During this time, an MP guarding the ELBE site is eaten by the now-enormous Gila monster. The remains of the deceased are found by Murphy. As the creature moves east, Marcos orders her to follow it. A huge amount of the alien liquid has been wiped out due to exposure to the Earth’s atmosphere. Kuleshov’s team discovers this in the lab. Considering Abraham’s blood samples have been relatively stable, the remaining liquid is injected into him to help preserve it.

In the chasm, the Gila monster destroys a bridge and a train speeds forward. Professor Murphy and her lab tech Jones the creature’s electromagnetic interference prevents her from contacting the train.re’s electromagneTs the Gila monster intercepts the train, he throws the lead car at their Humvee, which they attempt to evade and chase after on foo Having lost communication, Kuleshov goes looking for them using an Apache. kes Her finding of them comes at the same time as the creature crushing a soldier with Weapons from the helicopter do little to damage it and it retreats underground. fect on it, but it retreats underground.

Due to power outages caused by the Gila monster, Huntington was without power. Murphy’s distant father predicted Abraham would become the most significant animal in history, and Murphy him. flees Langley, tearing up the stuffed animal that Murphy left. Her confusion over his sudden growth causes Kuleshov to mention rumors that he has destroyed the Extraterrestrial Defense Initiative, successor to the Strategic Defense Initiative. During their trip to Washington, Murphy, Kuleshov, and Jones encounter the Gila monster in Huntington, West Virginia. Marcus suggests that they talk to Noah, Murphy’s father, who is critical to the success. He has not spoken to her in a decade and she does not want him involved. The scientists note Abraham’s low tolerance for the alien material compared to the Gila monster, since Abraham inhaled the material instead of ingesting it. General Delaney, ReynColonel Delaney, Reynolds’ successor, orders the scientists to find the monsters as soon as possible. Ham, who her distant father told her would become the most important animal in history. With the Gila monster causing power outages in Huntington, she sees an opportunity to save him. The scientists find Abraham’s blood in Huntington, where the alien cells within are dying. Murphy realizes Kuleshov’s deception. Furious, she leaves her behind as a Special Forces team from Langley engages Abraham. He routes them and locks eyes with Murphy, but the fires started by a flamethrower cause him to flee. Kuleshov disappears with the Apache.

A beam of cosmic energy from the Andromeda galaxy, attuned to the alien substance, has been guiding both monsters at Langley. The Hubble Space Telescope reports an alien spacecraft approaching Earth, and Delaney suggests using the EDI to destroy it, despite Abraham smashing its operations center. As the signals reaching Abraham are weaker, Murphy believes that he can resist the aliens’ control to some extent. Noah is called in by Marcos, but is greeted coldly by Murphy. Noah suggests creating a bio-electric pulse, but Murphy thinks interference with cosmic beams is the best course of action. The Washington Monument houses the transmitter for that pulse since the ship and the monsters are convergent on Washington. After the attack on Abraham begins, Abraham and his daughter reconcile.

A Gila monster erupts out of the ground near the Capitol Building, while Abraham is released from alien control by the transmitter. The Washington Monument remains ringed by the sound of Delaney’s gunfire as he climbs it. A stray missile destroys the monument, crushing both the general and the signal transmitter. The military is preparing to level the city to stop the monsters, which is why Murphy and Jones are racing to retrieve a prototype transmitter at CityCenterDC while Noah remains behind. Despite Murphy’s successful repair, the Gila remains a threat. Murphy is saved from it by Abraham, but Jones is devoured by it. The Gila monster takes advantage of its situation by biting its neck. The Apache is attacked by the Gila monster after Kuleshov, disobeying orders from her superiors, asks for Murphy’s forgiveness. In agony, Abraham releases it and snaps its neck. The helicopters surrounding Marcos are ordered to stand down on account of the chimpanzee’s benevolence. It withdraws from the area.

After Abraham’s capture, the U.S. government brings him to a base outside of Santa Fe, New Mexico, where Murphy will study him. She agrees to Noah’s help.

REVIEW OVERVIEW
openesan.com