THE CALL สายตรงต่ออดีต 2020

299

ในปี 2019 Kim Seo-yeon วัย 28 ปีสูญเสียโทรศัพท์มือถือขณะเดินทางไปเยี่ยมแม่ที่ป่วยและห่างเหินในชนบท เมื่อมาถึงบ้านในวัยเด็กที่มีสภาพทรุดโทรมเธอพบโทรศัพท์ไร้สายอายุหลายสิบปีและได้รับโทรศัพท์จากหญิงสาวผู้ทุกข์ยากที่บอกว่าเธอถูกแม่ของเธอทรมาน หลังจากตรวจสอบบ้านแล้วซอยอนพบว่าผู้หญิงที่คุยโทรศัพท์โอยองซุกอาศัยอยู่ในบ้านหลังเดียวกัน แต่ในปี 2542 ทั้งสองสามารถสื่อสารข้ามเวลาผ่านทางโทรศัพท์และแลกเปลี่ยนข้อมูลเกี่ยวกับชีวิตของพวกเขา . Young-sook เป็นเด็กกำพร้าและอาศัยอยู่กับแม่บุญธรรมของเธอซึ่งเป็นหมอผีในขณะที่ Seo-yeon สูญเสียพ่อของเธอไปในไฟที่เธอโทษว่าเป็นแม่ของเธอ Eun-ae

Young-sook ซึ่งทำหน้าที่หาข้อมูลจาก Seo-yeon แอบออกจากบ้านเพื่อป้องกันไฟที่คร่าชีวิตพ่อของ Seo-yeon เธอประสบความสำเร็จและความเป็นจริงของ Seo-yeon ก็เปลี่ยนไป: พ่อแม่ของเธอทั้งคู่ยังมีชีวิตอยู่และมีสุขภาพดีและบ้านของพวกเขาก็ฟุ่มเฟือย อย่างไรก็ตาม Young-sook ถูกแม่ของเธอลงโทษและไม่พอใจที่ชีวิตของ Seo-yeon ดีขึ้นในขณะที่เธอยังเหมือนเดิม

ซอยอนค้นหาข้อมูลทางอินเทอร์เน็ตและได้รู้ว่ายองซุกถูกแม่ของเธอฆ่าในระหว่างการขับไล่ ในระหว่างการโทรครั้งต่อไปซอยอนเตือนยองซุกซึ่งช่วยตัวเองและฆ่าแม่ของเธอแทน ตอนนี้เป็นอิสระแล้ว Young-sook กลายเป็นฆาตกรต่อเนื่อง ซอยอนตระหนักว่าเกิดอะไรขึ้นเมื่อเหยื่อของยองซุกหายตัวไปในยุคปัจจุบัน ระหว่างคุยโทรศัพท์ Seo-yeon เผชิญหน้ากับ Young-sook แต่เปิดเผยให้เธอรู้โดยไม่ได้ตั้งใจว่าเธอจะถูกจับ

ในปี 1999 Young-sook ได้มาเยี่ยม Seo-yeon วัย 8 ขวบและพ่อของเธอซึ่งมาที่บ้านเพื่อปิดการซื้อมัน Young-sook ฆ่าพ่อของ Seo-yeon และจับ Seo-yeon ในวัยเด็กไปเป็นเชลย ในปี 2019 ความเป็นจริงของ Seo-yeon เปลี่ยนไปอีกครั้งพ่อของเธอเสียชีวิตและบ้านก็อยู่ในสภาพที่แย่ลงไปอีก ยองซุกโทรหาซอยอนและบอกให้เธอรู้ว่าเธอจะถูกจับได้อย่างไร ตอนแรก Seo-yeon ให้ข้อมูลที่เป็นเท็จของ Young-sook แต่เมื่อ Young-sook ขู่ว่าจะฆ่า Eun-ae ต่อไป Seo-yeon ได้บุกเข้าไปในสถานีตำรวจท้องถิ่นเพื่อหาสมุดบันทึกที่ใช้ในปี 1999 Young-sook เหน็บแนม Seo-yeon ว่าพวกเขา ก็เหมือนกันเพราะซอจียอนทำให้เกิดไฟไหม้ที่เดิมฆ่าพ่อของเธอและโกหกว่าอึนแอต้องรับผิดชอบ

Seo-yeon ให้ข้อมูลที่ถูกต้องแก่ Young-sook และความเป็นจริงของเธอก็เปลี่ยนไปอีกครั้ง: บ้านนี้เป็นของ Young-sook ที่มีอายุมากกว่าซึ่งยังคงไม่หยุดยั้งในฐานะฆาตกรต่อเนื่อง เนื้อหาในสมุดบันทึกก็เปลี่ยนไปเช่นกันโดยมีข้อความว่าอึนแอมาที่บ้านพร้อมกับเจ้าหน้าที่ตำรวจและโทรคุยกับโทรศัพท์ไร้สาย ซอยอนรอรับสายอยู่ในบ้านและใช้มันเพื่อเตือนอึนแอ

ในปี 1999 Young-sook สังหารเจ้าหน้าที่ตำรวจและไล่ล่า Eun-ae ในปี 2019 Young-sook ที่มีอายุมากกว่าได้เปิดเผยตัวเองและไล่ตาม Seo-yeon ในทำนองเดียวกัน อึนแอใช้โทรศัพท์อีกครั้งและซอยอนก็รับและกระตุ้นให้เธอต่อสู้ ดูเหมือนอึนแอจะเสียสละตัวเองเพื่อฆ่า Young-sook และการเปลี่ยนแปลงในปี 2019 บ้านกลายเป็นที่ทิ้งร้างและ Young-sook คนเก่าก็หายตัวไป ซอยอนออกจากบ้านและได้พบกับอึนแอซึ่งยังมีชีวิตอยู่และมีสุขภาพดีแม้ว่าจะมีรอยแผลเป็น

ในฉากเครดิตกลางคัน Young-sook ใช้โทรศัพท์เพื่อโทรหาเพื่อนที่อายุน้อยกว่าของเธอและเตือนเธอเกี่ยวกับ Eun-ae และเจ้าหน้าที่ตำรวจอนุญาตให้เธอเปลี่ยนประวัติของตัวเองและลบ Eun-ae ออกจากฝั่งของ Seo-yeon ในตอนท้ายฉากตัดไปที่ห้องทรมานที่มีคนห่มผ้าสีขาวมัดติดกับเก้าอี้กรีดร้องขอความช่วยเหลือ ผ้าถูกถอดออกเผยให้เห็น Seo-yeon ที่หวาดกลัวซึ่งส่วนใหญ่จะพบกับการตายของเธอโดย Young-sook

In 2019, 28-year-old Kim Seo-yeon loses her cellphone while traveling to visit her sick, estranged mother in a rural area. Arriving at her rundown childhood home, she finds a decades-old cordless phone, and through it receives calls from a distressed woman who says she’s being tortured by her mother. After investigating the house, Seo-yeon figures out that the woman on the phone, Oh Young-sook, is living in the same house but in 1999. The two are able to communicate across time through the phone, and exchange information about their lives. Young-sook is orphaned and lives with her adoptive mother, who is a shaman, while Seo-yeon lost her father in a fire that she blames her mother, Eun-ae, for.

Young-sook, acting on information from Seo-yeon, sneaks out of the house to prevent the fire that killed Seo-yeon’s father. She is successful, and Seo-yeon’s reality changes: her parents are both alive and healthy, and their house lavish. Young-sook, however, is punished by her mother, and becomes resentful that Seo-yeon’s life is improved while hers is the same.

Seo-yeon searches the internet and learns that Young-sook was killed by her mother during an exorcism. During the next phone call, Seo-yeon warns Young-sook, who saves herself and kills her mother instead. Now freed, Young-sook becomes a serial killer. Seo-yeon realizes what’s happened when Young-sook’s victims disappear in the present day. During a phone call, Seo-yeon confronts Young-sook, but inadvertently reveals to her that she’ll be arrested.

In 1999, Young-sook is visited by an 8-year-old Seo-yeon and her father, who have come to the house to close their purchase of it. Young-sook kills Seo-yeon’s father and takes young Seo-yeon captive. In 2019, Seo-yeon’s reality changes again: her father is dead and the house in even worse condition. Young-sook calls Seo-yeon and tells her to find out how she’ll be arrested. At first Seo-yeon feeds Young-sook false info, but when Young-sook threatens to kill Eun-ae next, Seo-yeon breaks into the local police station for the notebook used in 1999. Young-sook taunts Seo-yeon that they’re the same, because Seo-yeon caused the fire that originally killed her father, and lied about Eun-ae being responsible.

Seo-yeon gives Young-sook the correct info, and her reality changes again: the house is now owned by an older Young-sook, who has continued unstopped as a serial killer. The content of the notebook changes as well, with a note that Eun-ae came to the house with a police officer and made a call on the cordless phone. Seo-yeon waits in the house for the call and uses it to warn Eun-ae.

In 1999, Young-sook kills the police officer and chases Eun-ae. In 2019, older Young-sook reveals herself and similarly chases Seo-yeon. Eun-ae uses the phone again, and Seo-yeon picks up and encourages her to fight. Eun-ae seemingly sacrifices herself to kill Young-sook, and 2019 changes, with the house becoming derelict and old Young-sook disappearing. Seo-yeon leaves the house and is emotionally reunited with Eun-ae, who is alive and well, albeit with scars.

In a mid-credits scene, older Young-sook uses the phone to call her younger counterpart and warn her about Eun-ae and the police officer, allowing her to change her own history, and erasing Eun-ae from Seo-yeon’s side. At the end, the scene cuts to the torture room where a person covered in white cloth is tied to a chair, screaming for help. The cloth is removed, revealing a frightened Seo-yeon, who will most likely meet her demise by Young-sook.

Comments

comments

REVIEW OVERVIEW
openesan.com