the real exorcist

175

ภาพยนตร์เรื่องนี้เริ่มต้นด้วยซายูริเดินเข้าไปในตรอกหลังการโจมตีเสียขวัญที่เกิดจากความสามารถของเธอในการมองเห็นวิญญาณชั่วร้ายและภูตผีปีศาจ หนึ่งในเจ้าของร้านกาแฟที่อยู่ใกล้ ๆ ชื่อ Extra, Yumeko จากนั้นก็เดินออกไปพบว่า Sayuri กำลังหมอบอยู่บนพื้นด้วยความทุกข์ใจและถามว่าเธอโอเคไหม

ฉากต่อไปแสดงให้เห็นเด็กขี่จักรยาน ขณะที่เธอขี่เธอได้รับบาดเจ็บอย่างลึกลับที่แก้มขวาของเธอดูเหมือนจะไม่มีเหตุผล จากนั้นแม่ของเธอก็พาเธอไปที่เอ็กซ์ตร้าซึ่งเธอได้พบกับซายูริซึ่งทำงานอยู่ที่นั่นในฐานะพนักงานพาร์ทไทม์ด้วยความขอบคุณยูเมโกะซึ่งยังให้ความช่วยเหลือทางจิตวิญญาณแก่ผู้ที่ต้องการ จากนั้นซายูริก็เสิร์ฟกาแฟให้แม่แล้วถามเธอว่าเกิดอะไรขึ้นกับเด็กคนนั้น แม่จึงเล่าเหตุการณ์ให้เธอฟัง ซายูริขอให้หญิงสาวดูแผลเป็น จากนั้นซายูริก็ขอให้แม่ชี้ตำแหน่งบนแผนที่ซึ่งเธอทำ จากนั้นเธอก็หลับตาและใช้พลังเหนือธรรมชาติจินตนาการถึงช่วงเวลาที่เหตุการณ์นั้นเกิดขึ้นและยังทำเช่นนั้นด้วยการเคลื่อนไหวช้าๆเพื่อดูว่าอะไรทำให้เด็กบาดเจ็บ จากนั้นซายูริก็ลืมตาขึ้นและบอกว่าจักรยานเป็นสีแดงซึ่งเด็กผู้หญิงไม่ได้พูดถึงพิสูจน์ให้แม่เห็นว่าเธอมีพลังเหนือธรรมชาติ จากนั้นเธอก็อธิบายว่าเกิดอะไรขึ้นและแม่ก็ขอบคุณเธอ

ฉากหลังจากนั้นแสดงให้เห็นชายคนหนึ่งชื่ออิซามุโทรหาเคียวกะแฟนสาวของเขาเพื่อแจ้งให้เธอทราบว่าเขาเพิ่งได้เงินมาและกำลังจะไปที่ธนาคารเพื่อฝากเงินสด หลังจากนั้นไม่นานเขาก็จมอยู่ในอุโมงค์และถูกขโมยเงินไป จากนั้นเขาก็ครุ่นคิดถึงการฆ่าตัวตายในขณะที่เขาเดินเข้าไปใน Extra ซึ่งก็บังเอิญอยู่ใกล้ ๆ

จากนั้นอิซามุก็นั่งลงที่โต๊ะซึ่งซายูริเสนอกาแฟให้เขาและถามเขาว่าเกิดอะไรขึ้น จากนั้นเขาก็เล่าเรื่องราวให้เธอฟังและระบุว่าตำรวจบอกเขาว่าเงินอาจไม่สามารถเรียกคืนได้ จากนั้นซายูริก็เปิดแผนที่และบอกให้เขาชี้สถานที่เกิดเหตุ จากนั้นซายูริก็ใช้พลังเหนือธรรมชาติของเธอ หลังจากนั้นเธอบอก Isamu ว่าโจรอาศัยอยู่ที่ไหนและบอกให้เขาไปรับเงิน จากนั้นอิซามุสงสัยว่าเขาจะได้เงินคืน แต่ซายูริอธิบายว่าโจรมีความผิดอย่างยิ่งสำหรับอาชญากรรมที่เขาก่อขึ้นและเขาจะคืนเงินให้ จากนั้นอิซามุขอบคุณเธอจ่ายค่ากาแฟและจากไป

ฉากต่อไปนี้เปลี่ยนเป็นโรงเรียนมัธยมที่มีเด็กผู้หญิงสองคนคุยกันใกล้อ่างล้างหน้าในห้องน้ำ ทันใดนั้นพวกเขาก็ได้ยินคนในคอกม้าแห่งหนึ่งพูดว่าพวกเขาอยากตายแบบผี ๆ จากนั้นประตูแผงลอยก็เปิดออกเผยให้เห็นเพื่อนสาวคนหนึ่งเดินออกไปโดยเปิดประตูทิ้งไว้ พวกเขาถามว่าเธอพูดหรือเปล่า แต่เธอปฏิเสธไม่พูดอะไรเลย จากนั้นประตูก็ปิดตัวเองและเด็กสาวทั้งสามก็เปิดประตูเพื่อตรวจสอบว่ามีใครอยู่ในนั้นหรือไม่ หลังจากที่พวกเขาไม่พบใครพวกเขาก็รีบออกไปส่งผลให้เด็กผู้หญิงคนหนึ่งเผลอทิ้งโทรศัพท์ของเธอไว้บนโต๊ะ จากนั้นพวกเขาก็ตัดสินใจไปเอ็กซ์ตร้าซึ่งพวกเขาได้พบกับซายูริเป็นครั้งแรก อิซามุก็เดินเข้าไปขอบคุณซายูริที่ช่วยเอาเงินคืน จากนั้นซายูริก็เสิร์ฟเค้กให้กับสาว ๆ ขณะที่พวกเขาพยายามจะถ่ายรูปสาวคนที่สามก็สังเกตเห็นว่าเธอลืมโทรศัพท์ของเธอและเด็กสาวทั้งสามก็เริ่มตื่นตระหนกว่าจะเอามันกลับมาได้อย่างไรเพราะพวกเขาไม่ต้องการกลับไปที่ห้องน้ำ จากนั้นซายูริก็ถามเกี่ยวกับสิ่งที่เกิดขึ้นจากนั้นสาว ๆ ก็เล่าเรื่องให้เธอฟัง จากนั้นซายูริก็ให้นามบัตรของเธอและบอกให้พวกเขาติดต่อเธอหากมีอะไรผิดพลาดและสาว ๆ ก็ขอบคุณเธอและจากไป

ต่อมาในคืนนั้นเด็กผู้หญิงจึงกลับไปที่โรงเรียนเพื่อเอาโทรศัพท์กลับคืนมา พวกเขาคว้าโทรศัพท์แล้วเห็นประตูปิดเอง กลัวพวกเขาเรียกหมายเลขบนนามบัตร จากนั้นซายูริก็วิ่งไปที่โรงเรียนมัธยมโดยมีอิซามุตามมา จากนั้นพวกเขาไปที่ห้องน้ำโดยที่ซายูริเปิดประตูคอกในห้องน้ำและทำการแสดงผีด้วยตัวเองซึ่งเปิดเผยว่าเป็นนักเรียนที่มีใบหน้าที่มีแผลเป็นและฆ่าตัวตายเมื่อสามปีก่อนเนื่องจากผลการเรียนไม่ดีและเธอเป็นคนที่ คนหนึ่งที่บอกว่าเธออยากตายขณะที่เธอเห็นนักเรียนที่ยังมีชีวิตอยู่ในคอกเดียวกันหยิบการ์ดรายงานที่แทบจะเหมือนกันหมด จากนั้นซายูริก็ใช้พลังเหนือธรรมชาติของเธอเพื่อส่งเธอไปยังชีวิตต่อไป

วันรุ่งขึ้นอิซามุไปกับเคียวกะที่ร้านเพื่อซื้อรองเท้า จากนั้นอิซามุก็เล่าเหตุการณ์ให้เธอฟังแม้ว่าเคียวกะจะเยาะเย้ยเขาว่า “แปลก ๆ ” จากนั้นอิซามุก็สังเกตเห็นซายูริช้อปปิ้งอยู่ใกล้ ๆ และพยายามจะพาเคียวกะออกไป ขณะที่พวกเขากำลังจะไป Kyoka ได้รับโทรศัพท์แจ้งว่ามีเด็กหญิงตัวเล็ก ๆ ในครอบครัวของพวกเขาหายตัวไป จากนั้นอิซามุได้รับความช่วยเหลือจากซายูริและพบเด็กหญิงตัวน้อยได้สำเร็จ จากนั้นเคียวกะก็มีความสุขที่ได้พบเด็กหญิงตัวน้อย แต่รู้สึกไม่สบายใจเกี่ยวกับพลังของซายูริ

ต่อมาอิซามุถามถึงต้นกำเนิดของซายูริ จากนั้นซายูริก็เผยว่าเธอได้รับความช่วยเหลือหลังจากล้มลงข้างๆเอ็กซ์ตร้าและได้รับหนังสือบางเล่มเกี่ยวกับการไล่ผีซึ่งเป็นหนังสือจริงของ Happy Science ซึ่งช่วยเพิ่มความมั่นใจให้กับเธอ หลังจากนั้นเธอเสนอโอกาสให้ Isamu ช่วยเหลือเธอ จากนั้นพวกเขาก็เดินออกไปสนทนาต่อ จากนั้นก็มีการเปิดเผยว่าเคียวกะกำลังจ้องมองทั้งคู่ด้วยความหึงหวงโดยมีผู้หญิงอีกคนแอบซุ่มอยู่ข้างหลังเธอ ต่อมาลูกค้าประจำแจ้งให้เธอทราบเกี่ยวกับเรื่องนี้

ในเวลาต่อมาเคียวกะไปออดิชั่นซึ่งเธอล้มเหลวพร้อมกับนักแสดงหญิงอีกคนซึ่งเป็นผู้หญิงที่แอบซุ่มอยู่ข้างหลังเธอด้วย ด้วยความผิดหวังเธอออกไปเที่ยวกับเพื่อน ๆ ของเธอซึ่งแสดงความคิดเห็นเชิงประจบเกี่ยวกับอิซามุซึ่งทำให้เธอรำคาญยิ่งขึ้นไปอีก ต่อมานางแบบคนอื่น ๆ ขอให้พวกเขาคุยกันที่ร้านกาแฟใกล้ ๆ ขณะที่พวกเขาคุยกันนางแบบอีกคนบอกให้เธอบอกอิซามุให้อยู่ห่างจากซายูริเพราะกลัวว่าเธออาจใช้คาถาเพื่อขโมยเขาจากเคียวกะขณะที่ผู้ชมเห็นความผิดพลาดของเธอ

ต่อมาเคียวกะและอิซามุมีข้อโต้แย้งเล็กน้อยเกี่ยวกับการใช้เวลาของเขากับซายูริซึ่งเคียวกะเรียกร้องให้เขาแสดงประวัติการแชทของพวกเขาเพื่อค้นหาการสนทนาทั่วไปเท่านั้น จากนั้นเธอก็บอกให้เขาอยู่ห่างจากซายูริซึ่งเขาก็หัวเราะ ในขณะเดียวกันซายูริก็ทำการขับไล่มากขึ้นแม้กระทั่งการเรียกคนตายและขับไล่วิญญาณชั่วร้าย คืนนั้นนักแสดงหญิงซึ่งแท้จริงแล้วเป็นปีศาจเข้าสู่ความฝันของเธอและพยายามโน้มน้าวให้เธอละทิ้งการขับไล่ แต่ก็ล้มเหลว

คืนหนึ่งเคียวกะส่งข้อความโกรธ เมื่อเธอทำเช่นนั้นปีศาจก็เริ่มครอบครองเธอในขณะที่เธอเรียกอิซามุ จากนั้นเธอก็พยายามอ่านพระสูตรเพื่อขับไล่ปีศาจ แต่ถูกครอบงำก่อนที่เธอจะหยิบมันขึ้นมา จากนั้นเธอก็รีบออกไปและพยายามที่จะฆ่าแม่ของเธอ หลังจากนั้นเธอก็วิ่งไปที่ดาดฟ้าตามคำสั่งของปีศาจและพยายามฆ่าตัวตายในขณะที่แม่ของเธอพยายามจะรั้งเธอไว้ จากนั้นอิซามุก็มาถึงและจัดการเพื่อช่วยแม่ของเคียวกะยกเธอขึ้นเตียงและรั้งเธอไว้ขณะที่อิซามุโทรหาซายูริ

กลับไปที่ Extra Sayuri รับโทรศัพท์และออกจาก Extra อย่างรวดเร็ว จากนั้นเธอก็ไปที่อพาร์ตเมนต์ของเคียวกะและขับไล่ปีศาจออกไปและในตอนเช้าเธอกับเคียวกะก็คืนดีกัน

วันรุ่งขึ้นทั้งสามคุยกันที่ Extra จากนั้นมีคนสองคนเข้ามาเพื่อขอความช่วยเหลือจากซายูริจากนั้นกล้องก็เลื่อนไปที่ภาพหนังสือต้นฉบับบนชั้นหนังสือ

The film begins with Sayuri walking into an alley following a panic attack caused by her ability to see evil spirits and ghosts. One of the owners of a nearby café named Extra, Yumeko, then walks out to find Sayuri crouching on the ground in distress and asks if she is okay.

The next scene shows a child riding a bicycle. As she rides, she is mysteriously wounded on her right cheek, seemingly for no reason. Her mother then brings her to Extra, where she meets Sayuri, who is working there as a part-time employee out of gratitude to Yumeko, who also provides spiritual help to those who need it. Sayuri then serves the mother a cup of coffee, then questions her about what happened to the child. The mother then tells her about the incident. Sayuri asks the girl to show her the scar. Sayuri then asks the mother to point the location on a map, which she does. She then closes her eyes and uses her supernatural powers to envision the moment when the incident happened and even does so in slow motion to see what wounded the child. Sayuri then opens her eyes and states that the bicycle was red, which the girl did not mention, proving to the mother that she possesses supernatural powers. She then explains what happened, and the mother then thanks her.

The scene after that shows a man named Isamu calling his girlfriend Kyoka to inform her that he just earned some money and is to go to the bank to deposit the cash. Shortly afterward, he is mugged in a tunnel and gets his money stolen. He then contemplates suicide as he walks into Extra, which just so happens to be nearby.

Isamu then sits down at a table, where Sayuri offers him coffee and asks him what happened. He then tells her the story and states that the police told him that the money may be irrecoverable. Sayuri then opens the map and tells him to point out the location of the incident. Sayuri then uses her supernatural powers. Afterward, she tells Isamu where the thief lives and tells him to go claim the money. Isamu then doubts that he will get the money back, but Sayuri then explains that the thief is extremely guilty for the crime he committed and that he will return the money. Isamu then thanks her, pays for the coffee and leaves.

The following scene switches to a high school where two girls chat near the sink in a restroom. Suddenly, they then hear someone in one of the stalls say that they want to die in a ghostly manner. The stall door then opens to reveal one of the girls’ friends walking out, in doing so leaving the door open. They ask if it is her speaking, but she denies saying anything. The door then closes itself, and the three girls open the door to check if there is anyone in there. After they find no one, they quickly leave, resulting in one of the girls accidentally leaving her phone on the table. They then decide to go to Extra, where they meet Sayuri for the first time. Isamu then walks in to thank Sayuri for helping him get his money back. Sayuri then serves the girls some cake. Just as they try to take photos of it, the third girl notices that she forgot her phone, and the three girls start panicking about how to get it back, as they do not want to go back to the restroom. Sayuri then asks about what happened, and the girls then tell her the story. Sayuri then gives them her business card and tells them to contact her if anything goes wrong, and the girls thank her and leave.

Later that night, the girls then go back to school to reclaim the phone. They grab the phone, then see the door close itself. Scared, they call the number on the business card. Sayuri then runs to the high school, with Isamu following. They then go to the restroom, where Sayuri opens the restroom stall door and makes the ghost show itself, who is then revealed to be a student with a currently scarred face who committed suicide three years ago due to poor grades, and that she was the one who said that she wanted to die, as she saw the living student in the same stall take out an almost identical report card. Sayuri then uses her supernatural powers to send her to her next life.

The next day, Isamu goes with Kyoka to a shop to buy some shoes. Isamu then tells her about the event, though Kyoka ridicules him for “being weird.” Isamu then notices Sayuri shopping nearby and tries to get Kyoka to leave. Just as they are about to, Kyoka receives a call telling her that a little girl in their family has disappeared. Isamu then gets Sayuri’s help and the little girl is found successfully. Kyoka is then happy that the little girl has been found, but feels uneasy about Sayuri’s powers.

Later, Isamu asks about Sayuri’s origins. Sayuri then reveals that she was helped after collapsing next to Extra, and was given some books regarding exorcism—which are actual books by Happy Science–which improved her confidence. Afterward, she offers Isamu the opportunity to help her. They then walk out, continuing to chat. It is then revealed that Kyoka is jealously staring at the pair, with another woman lurking behind her. Later, a regular customer notifies her about it.

Sometime later, Kyoka goes for an audition, which she fails at, along with another actress, who was also the woman lurking behind her. Disappointed, she goes out with her friends, who make flattering comments about Isamu, which annoys her even further. Later, the other model requests that they talk at a nearby café. As they talk, the other model tells her to tell Isamu to stay away from Sayuri out of fear that she may be using witchcraft to steal him from Kyoka, as the audience sees her glitch.

Later, Kyoka and Isamu have a minor argument regarding his spending time with Sayuri, in which Kyoka demanded that he show her their chat history, only to find very generic conversations. She then tells him to stay away from Sayuri, which he laughs off. Meanwhile, Sayuri performs more exorcisms, even summoning the dead and expelling evil spirits. That night, the actress, who is actually a demon, enters her dreams and tries to convince her to give up her exorcism, only to fail.

One night, Kyoka sends an angry text. As she does so, the demon starts possessing her as she calls Isamu. She then tries to read a sutra to repel the demon, but is possessed before she manages to pick it up. She then rushes out and attempts to kill her mother. Afterward, she then runs to the rooftop as instructed by the demon and attempts to commit suicide, as her mother attempts to hold her back. Isamu then arrives and manages to help Kyoka’s mother lift her onto her bed and restrain her, as Isamu calls Sayuri.

Back at Extra, Sayuri receives the phone call and quickly leaves Extra. She then goes to Kyoka’s apartment and expels the demon, and in the morning, she and Kyoka reconcile.

The next day, the three chat at Extra. Two people then come in to ask for Sayuri’s help, and the camera then pans to a shot of the original book on a bookshelf.

Comments

comments

REVIEW OVERVIEW
openesan.com